Pane la cuptor

Printeaza

O reteta gustoasa de pane la cuptor din: carne de vita, mustar cu hrean, pesmet, sare, piper, oua, castraveciori acri, arpagic, morcovi, vinete, ulei, unt.

Ingrediente:Pane la cuptor

  • 500 g vrăbioară de vită
  • 50 g muştar cu hrean
  • 200 g pesmet
  • sare
  • piper
  • 4ouă
  • 300 g castraveciori acri
  • 100 g arpagic
  • 3-4 morcovi
  • 2 vinete
  • ulei pentru prăjit
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Bucăţile de vrăbioară se bat bine cu ciocanul de şniţele, se condimen­tează cu sare şi piper şi se ung cu muştar cu hrean. Se stropesc cu puţin ulei şi se lasă câteva minute la rece, acoperite cu folie de plastic.

Separat, se bat ouăle spumă cu un praf de sare şi se trec bucăţile de vrăbioară prin ou şi pesmet, după care se pun la prăjit în uleiul încins. Când s-au rumenit, se scot pe un prosop absorbant de bucătărie.

Se curăţă vinetele, se condimen­tează cu sare, se lasă câteva minute în sită şi se presează ca să iasă sucul toxic. Feliile de vinete se trec prin ou, pesmet şi ou şi se prăjesc în uleiul bine încins. Se scot şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.

Se tapetează o tavă cu unt şi cu pesmet şi se aşază un rând de vinete pane, şniţel de vită, un rând de castraveciori, arpagic şi morcovi. Se introduce tava in cuptorul încălzit în prealabili şi se lasă să se rumenească. Se servesc cu garnitură de murături asortate.

Pane la cuptor

Pane la cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.