Pandişpan de lămâie cu căpşuni

Printeaza

O reteta de pandispan de lamaie cu capsuni din: capsuni, suc de protocale, albusuri, sare de lamaie, zahar pudra, coaja de lamaie, esenta de vanilie si faina.

Ingediente:Pandişpan de lămâie cu căpşuni

pentru sosul de fructe:

  • 500 g capsuni congelate, decongelate in prealabil
  • 125 ml suc de portocale

Pentru pandispan:

  • 12 albusuri la temperatura camerei
  • 1 lingurita sare de lamaie
  • 250 g zahar pudra
  • 3 lamai, coaja rasa
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 140 g faina

 

Mod de preparare:

Se amesteca sucul de portocale si capsunile intr-un castron mare. Se acopera si se dau la rece. Se incinge cuptorul la 160ºC (pozitia 3). Intr-un castron mare se bat albusurile cu sarea de lamaie cu un mixer pana se fac spuma. Se adauga treptat zaharul, cate 2 linguri odata, si se mixeaza incontinuu pana cand se intareste. Se incorporeaza coaja de lamaie si esenta de vanilie.

Se adauga faina peste amestecul cu albusuri, cate un sfert din cantitate odata si se amesteca usor pana se incorporeaza. Se toarna compozitia intr-o tava de cozonac de 25 cm lungime, neunsa. Se coace aproximativ 50 de minute sau pana cand prajitura se simte elastica la atingere.

Se rastoarna prajitura cu tot cu tava pe un suport de sarma si se lasa sa se raceasca. Apoi se introduce o spatula intre prajitura si peretii formei de copt si se asaza prajitura pe un platou. Se serveste cu sosul de capsuni.

Pandişpan de lămâie cu căpşuni

Pandişpan de lămâie cu căpşuni

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • pandispan de post

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.