Pandispan de scortisoara cu capsune
PrinteazaPandispan de scortisoara cu capsune din: migdale, unt, zahar dieteic, faina, praf de copt, scortisoara, ou, galbenus, esenta de rom, capsune.
- 175 g migdale macinate
- 175 unt topit
- 175 g zahar dietetic
- 75 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 20 g scortisoara
- 1 ou
- 1 galbenus
- 1/2 fiola esenta de rom
- 500 g capsune
- 1 lingurita unt pentru unt
Mod de preparare:
Mixezi într-un bol untul moale, la temperatura camerei, împreună cu zahărul, oul, gălbenuşul, scorţişoara şi esenţa de rom. Adaugi făina cernută şi praful de copt şi omogenizezi. Tapetezi cu hârtie de copt şi ungi cu unt o tavă de 20×30 cm.
Torni compoziţia pentru aluat şi presari fructele. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mediu, pentru 45 de minute. Inainte de a scoate prăjitura din cuptor, faci proba cu scobitoarea care va trebui să iasă curată din aluatul copt.
Pandispan de scortisoara cu capsune
Pofta buna!