Pandişpan cu nuci şi curmale

Printeaza

Pandişpan cu nuci şi curmale din: curmale, bicarbonat, unt dietetic, zahar brun, oua, faina, nuci de pecan, amidon si lapte condensat.

Ingrediente:Pandispan_cu_nuci_si_curmale

  • 200 g curmale fara sâmburi, tocate
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 75 g unt dietetic
  • 80 g zahar brun
  • 4 oua
  • 180 g faina cu factor de crestere

pentru sos:

  • 25 g unt dietetic
  • 50 g zahar brun
  • 50 g nuci de pecan – optional, poti inlocui cu nuci
  • 1 lingurita amidon
  • 250 ml lapte condensat

 

Mod de preparare:

Intr-un vas mic, pe foc, incalzeste curmalele cu 125 ml apa. Fierbe la foc mic 5 min, pana cand se inmoaie. Lasa sa se raceasca. Incinge cuptorul la semnul 4/180 C. Unge cu unt si tapeteaza cu hartie forma patrata de 20 cm. Marunteste in tocatorul electric curmalele impreuna cu restul ingredientelor pana la omogenizare 2 minute.

Toarna compozitia in forma, netezeste suprafata si da la cuptor 30 min pana cand devine elastica. Pentru a prepara sosul, topeste untul si zaharul pana cand acesta se dizolva, mareste temperatura si lasa sa clocoteasca cateva minute.

Adauga nucile si continua sa sii pe foc 1 min. Combina amidonul cu cateva linguri de lapte pentru omogenizare si apoi adauga restul de lapte. Adauga in vas si incalzeste 2-3 min pana cand sosul se ingroasa. Taie pandispanul în 9 patrate si serveste cu sosul turnat deasupra.

Pandişpan cu nuci şi curmale

Pandispan_cu_nuci_si_curmale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.