Pandispan cu afine

Printeaza

O reteta de pandispan cu afine din: oua, ulei, zahar tos, faina, zahar vanilat, afine, smantana, zahar pudra si sare.

Ingrediente:Pandispan cu afine

  • 6 oua
  • 6 linguri cu ulei
  • 6 linguri cu zahar tos fin
  • 1 cana cu faina
  • 3-4 plicuri cu zahar vanilat
  • 300 g afine de padure
  • 225 ml smantana dulce
  • 1 lingura cu zahar pudra
  • sare

 

Mod de preparare:

Separă gălbenuşurile de albuşuri. Bate albuşurile spumă împreună cu un praf de sare. Când s-au întărit, adaugă zahărul, lingură cu lingură, şi bate până ce albuşurile stau ţepene. Freacă gălbenuşurile şi adaugă treptat uleiul până obţii o maioneză omogenă. Incorporeaz-o în albuşurile bătute. Amestecă energic.

Cerne făina şi încorporeaz-o în compoziţie cu mişcări de sus în jos pentru a nu pierde aerul din spumă. Unge cu ulei o tavă de copt cu suprafaţă mai mare şi pudreaz-o cu făină. Răstoarnă compoziţia, uniformizează şi adaugă afinele, una câte una, tăvălite prin făină (opreşte câteva pentru decor).

Dă la cuptorul încins pentru 30-40 de minute. Când e gata, presară zahăr pudră deasupra şi lasă să se răcească în tavă. Taie în pătrate numai după ce s-a răcit. Intre timp, bate smântână dulce până se întăreşte, apoi freac-o puţin cu zahărul pudră cernut dinainte.

Uneşte cu frişcă, într- un turnuleţ, câte trei pătrate de prăjitură şi îmbracă-l apoi în frişca proaspăt bătută. Decorează din loc în loc, ca un zar, cu afine proaspete.

Pandispan cu afine

Pandispan cu afine

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • pandispan cu afine
  • reteta pandispan cu afine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.