Painişoare pentru umplut – reteta de baza

Printeaza

Painişoare pentru umplut

Ingrediente:Painişoare pentru umplut - reteta de baza

  • 300 g făină
  • 100 g unt
  • sare
  • puţin zahăr
  • 30 g drojdie de bere
  • 3 /4 pahar lapte
  • 2 gălbenuşuri

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă in lapte călduţ, se pune sare, zahăr şi se frămîntă bine cu făina.

La urmă se adaugă untul şi se pune la crescut învelită. Cind este crescută, se fac pîinişoare mici (cit un ou).

Apoi se mai lasă puţin să crească, se ung cu gălbenuş diluat cu puţină apă şi se dau la cuptor 15 minute.

Cînd s-au răcit, se taie un căpăcel, se scoate miezul cu ajutorul unei linguriţe mici şi se umple cu compoziţia preferată.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.