Painici umplute

Printeaza

Painici umplute

Painici umplute

Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 30 g drojdie de bere
  • 3/4 ml lapte
  • 1 lingurita cu zahar
  • 2 oua
  • sare

Pentru umplutura:

  • 500 g carne de porc mai slaba sau pui
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 2 oua
  • 300 g cascaval
  • 1 cutie ciuperci

 

Mod de preparare:

Dizolvă drojdia în laptele călduţ. Adaugă sare şi zahăr, după care framanta cu faina.  Adaugă ouăle bătute şi untul. După ce s-a încorporat, acoperă-l şi lasă-l la crescut.

Separat, căleşte ceapa tocată. Adaugă sare, ardeii tăiaţi fâşii, ciupercile felii şi carnea cubuleţe. Stropeşte cu puţină apă şi lasă să scadă, iar carnea să fie fragedă.

Intinde din aluat 2-3 foi. Taie pătrate mai mari şi pune în mijloc legumele călite cu carne. Deasupra pune o felie de caşcaval şi împătureşte uşor.

Aşază pâinicile într-o tavă unsă cu ulei, unge-le cu ou şi coace-le 40-45 de minute. Aluatul pentru pâinici poţi să-l umpli numai cu ciuperci călite cu usturoi sau legume de sezon.

Painici umplute

Painici umplute.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.