Painici umplute cu carne de vita

Printeaza

O reteta delicioasa de painici  umplute cu: carne de vita, ceapa, ardei gras, usturoi, patrunjel, rosii, faina, unt, bere, drojdie, sare, miere.

Ingrediente:Painici umplute cu carne de vita

  • 300 g carne de vită
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 2 căţei de usturoi
  • pătrunjel
  • 2 roşii

Ingrediente aluat:

  • 3 căni cu făină
  • 75 g unt
  • 350 ml bere blondă
  • 1 linguriţă cu drojdie uscată
  • 5 g sare
  • 1 linguriţă cu miere

Mod de preparare:

Frământă făina cu sarea, drojdia uscată, mierea, untul topit şi berea încălzită puţin. Strânge în formă de minge, presară făină şi lasă la crescut cam o oră. Căleşte ceapa.

Adaugă carnea de vită tăiată în fâşii şi un praf de sare.

Toarnă puţină apă şi lasă să fiarbă. Când carnea e pătrunsă, pune ardeiul şi roşiile tăiate cubuleţe, usturoiul zdrobit şi pătrunjelul tocat. Presară un praf de piper şi cimbru şi lasă să dea în câteva clocote, întinde  din aluat cercuri.

Pune umplutură şi pliază uşor aluatul în mijloc. Pune-le într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată. Coace la cuptor 45 de minute.

Painici umplute cu carne de vita

Painici umplute cu carne de vita

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.