Painici cu spanac

Printeaza

Painici cu spanac din: spanac, chimen, coriandru, ulei, ceapa, usturoi, ardei, telemea, zeama de lamaie, lipii.

Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, calciu, potasiu și magneziu.

Antioxidanți:

Spanacul este bogat în antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul și luteina, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a deteriorării provocate de radicalii liberi.

Sănătatea oculară:

Datorită conținutului său de luteină și zeaxantină, spanacul poate susține sănătatea ochilor și poate ajuta la prevenirea bolilor oculare legate de vârstă, cum ar fi degenerescența maculară.

Sistemul imunitar:

Vitamina C din spanac poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, contribuind la lupta împotriva infecțiilor și la recuperarea mai rapidă.

Sănătatea oaselor:

Spanacul este o sursă bună de vitamina K, care este esențială pentru sănătatea oaselor, ajutând la menținerea densității osoase și la coagularea normală a sângelui.

Sănătatea inimii:

Spanacul poate contribui la sănătatea inimii prin conținutul său de potasiu și magneziu, care pot ajuta la menținerea tensiunii arteriale în limite normale.

 

 

Ingrediente:Painici_cu_spanac

  • 450 g spanac
  • 2 linguriţe cu chimen
  • 1 linguriţă cu boabe de coriandru
  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute verde
  • 300 g telemea
  • 2 linguri cu zeamă de lămâie
  • 4 lipii

 

Mod de preparare:

Curăţă spanacul opăreşte-l puţin şi taie-l. Procedează la fel şi dacă este congelat, după ce l-ai lăsat la dezgheţat.

Între timp, macină chimenul şi coriandrul.

Pune la încins uleiul, adaugă ceapa tăiată mărunt şi las-o 5 minute la călit.

Adaugă usturoiul pisat, ardeiul tăiat felii şi condimentele măcinate. Mai lasă 2 minute pe foc.

În acest moment e vremea să pui şi spanacul, dar şi branza. Lasă totul puţin la călit, apoi stinge focul.

Intinde pe fiecare dintre  lipii câteva linguri cu această compoziţie şi bagă-le la cuptor până se rumenesc.

Se servesc după ce au fost stropite din belşug cu zeamă de lămâie.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.