Painici cu ceapa

Printeaza

Painici cu ceapa din: lapte, drojdie, zahar, sare, oua, galbenus, unt, faina, ceapa, ulei, branza.

Ingrediente:Painici_cu_ceapa

  • 1 cană lapte călduţ
  • 2 linguriţe drojdie proaspătă
  • 2 linguri zahăr
  • sare
  • 3 ouă
  • 1 gălbenuş
  • 1/4 cană unt topit
  • 600 g făină
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 1/4 brânză răzuită

 

Mod de preparare:

Amesteci zahărul cu laptele călduţ şi pui drojdia fărâmiţată şi puţină făină. Laşi deoparte 5 minute. Pui într-un vas restul de făină, sarea, ouăle şi compoziţia cu drojdie şi mixezi 30 de secunde.

Adaugi untul topit şi frămânţi până când aluatul devine moale şi elastic. Formezi o bilă din aluat, o acoperi cu o prosop şi o laşi să crească până când îsi dublează volumul.

Toci ceapa şi o prăjeşti în ulei cu puţină sare până când se înmoaie şi devine aurie. Laşi să se răcească. Pui hârtie de copt într-o tavă. Iei aluatul crescut, îl întinzi şi-l laşi la grosimea de 1 cm.

Tai cercuri cu gura unui pahar sau borcan cu circumferinţa mai mare. Cu degetul, fad o gaură în mijloc şi pui din compoziţia de ceapă pe care o amesteci cu brânza răzuită.

Le pui în tavă şi laşi spaţiu între ele pentru că vor mai creşte. Le ungi cu gălbenuş. Laşi în cuptorul încins în prealabil cam 15 minute sau până devin aurii.

Painici cu ceapa

Painici_cu_ceapa

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.