Paine umpluta cu pasta de dovleac

Printeaza

Paine umpluta cu pasta de dovleac din: paine, ou, seminte de mac, dovleac, ceapa, usturoi, supa crema de rosii, chimion, coriandru, sos de ardei iute, paine prajita, carnati, castraveti.

Ingrediente: Paine_umpluta_cu_pasta_de_dovleac

  • 1 pâine mare rotundă
  • 1 ou, bătut
  • 100gr seminţe de mac
  • 1/2 dovleac, cuburi
  • 1 ceapă, tocată
  • 2 căţei de usturoi, decojiţi
  • 400g supă cremă de roşii
  • câte 1 linguriţă de chimion şi coriandru măcinate
  • 2 linguri sos de ardei iute
  • pâine prăjită, carnati şi bastonaşe de castravete, pentru servit

Mod de preparare:

Taie partea de sus a pâinii, apoi scoate miezul, astfel încât să rămână doar coajă groasă de circa 2,5cm. Poţi folosi miezul tăindu-l cuburi, pe care le prăjeşti şi le serveşti ulterior.

Incinge cuptorul la 200°C. Unge cu oul bătut exteriorul acestui „cazan” şi capacul, apoi tăvăleşte-le prin seminţele de mac, pentru a forma o crustă – va fi mai uşor dacă întinzi întâi seminţele pe un platou mare. Aşază „cazanul” şi’ „capacul” de pâine în tăvi, cu partea cu seminţele în sus şi coace-le 10 minute.

Dă în clocot o oală mare cu apă, sărată în prealabil. Pune în ea dovleacul, ceapa şi usturoiul şi fierbe-le până când primele două devin fragede. Scurge-le bine, apoi pune-le în robotul de bucătărie sau în blender, împreună cu supa, condimentele, sosul de ardei, sare şi piper şi pasează totul până când obţii o pastă fină (sau pune-le înapoi în cratiţă şi pasează-le cu un blender vertical). Pastrati deoparte.

Incalziti bine pasta de dovleac si transferati cu o lingură în „cazanul” de pâine, puneti capacul şi serviti cu paine prajita, cârnaţi si bastonaşe de castravete.

Paine umpluta cu pasta de dovleac

Paine_umpluta_cu_pasta_de_dovleac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.