Pâine irlandeză cu fructe şi mirodenii

Printeaza

O reteta delicioasa de Pâine irlandeză cu fructe şi mirodenii din: fulgi de ovaz, unt, faina, faina integrala, zahar fin, bicarbonat de sodiu, condimente pentru prajituri, stafide, coaja confiata de citrice, lapte si zahar brun.

Ingrediente:

  • 100 g fulgi de ovaz
  • 25 g unt, taiat cubulete
  • 200 g de faina
  • 200 g de faina integrala, plus extra pentru presarat
  • 100 g de zahar fin
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 1/2 lingurita amestec de condimente pentru prajituri
  • 100 g stafide
  • 50 g curmale uscate
  • 3 linguri coaja confiata de citrice
  • 450 ml de lapte batut
  • 3-4 linguri de zahar brun

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200° c/gaz 6. Se amestecă fulgii de ovăz cu untul într-un robot de bucătărie sau folosind degetele. Se adaugă, amestecând încontinuu, făina, bicarbonatul, zahărul, coaja de citrice, stafidele, curmalele şi mirodeniile.

Se toarnă deasupra laptele bătut şi se amestecă repede folosind un cuţit cu lama rotunjită (de exemplu, un cuţit pentru uns untul pe pâine). Se răstoarnă toată compoziţia pe o suprafaţă presărată cu făină si se frământă cu mâna.

Se mută pe o tavă presărată cu făină. Se presară în ploaie zahărul brun şi se presează uşor în aluat. Folosind un cuţit ascuţit dat prin făină, se taie o cruce mare pe suprafaţa aluatului. Se coace 30-35 de minute, până când pâinea e rumenă şi are suprafaţa crocantă. Se serveşte caldă sau rece, tăiată în felii mari şi cu puţin unt.

Pâine irlandeză cu fructe şi mirodenii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.