Paine indiana naan

Printeaza

Paine indiana naan din: faina, lapte, zahar, drojdie, praf de copt, ulei, iaurt, ou, sare, piper.

Ingrediente:Paine_indiana_naan

  • 500 g făină
  • 150 ml lapte
  • 50 g zahăr brun
  • 1 linguriţă drojdie uscată
  • 1 lingurită praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml iaurt gras
  • 1 ou
  • piper negru
  • sare

 

Mod de preparare:

Din laptele călduţ, puţin zahăr şi drojdie, pregăteşti o maia pe care o laşi să dospească aproximativ 20 de minute, într-un loc cald, ferit de curenţi.

Frămânţi din toate ingredientele un aluat potrivit de tare, timp de aproximativ 15 minute. Ungi compoziţia cu puţin ulei, acoperi vasul cu un prosop şi-l menţii la căldură până când îşi dublează volumul.

După 1 oră, reîncepi să frămănţi aluatul şi îl imparţi în 6 sfere egale. Le acoperi şi le laşi să crească 30 de minute. Intre timp, incălzeşti cuptorul.

Pe planşeta presărată cu puţină făină, întinzi fiecare sferă de aluat sub forma unui disc subţire, de dimensiunea tăvii (aproximativ 30 cm).

Introduci tava în cuptorul bine incălzit şi coci aluatul până face băşicuţe pe o parte, apoi întorci pâinea şi o rumeneşti frumos. Procedezi la fel cu toate bucăţile de aluat.

Paine indiana naan

Paine_indiana_naan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.