Paine impletita

Printeaza

Paine impletita din: faina alba, drojdie, sare, lapte, ulei, susan, ou.

Ingrediente:Paine impletita

  • un kilogram făină albă pentru pâine
  • 3 pacheţele drojdie
  • o linguriţă sare
  • 100 ml lapte
  • o cană apă
  • 50 ml ulei călduţ
  • 100 g susan
  • un ou

 

Mod de preparare:

Se pune făina într-un bol şi se face o adân­citură. Drojdia se înmoaie în laptele călduţ până se obţine o pastă moale. Această pastă se toarnă peste făină, se pune sarea şi puţină apă şi se frământă bine adăugându-se ulei şi apă din când în când până se obţine coca.

Se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se pune să crească lângă o sursă de căldură aproximativ 40 de minute. Intre timp, se pregătesc formele de copt, se ung cu ulei sau cu margarina şi se dă drumul la cuptor la o temperatură de 160° C.

După ce a crescut, coca se întinde cu sucitorul pe planşetă şi se rulează cu mâna sub formă de colac sau pâine împletită. Se pune în forme şi se unge cu ou bătut pe toată suprafaţa. Se presară sare şi susan, după gust.

Se bagă în cuptor şi se lasă 40 de minute fără să se umble, căci altfel se încruzeşte pâinea. Se opreşte cuptorul şi se lasă puţin să se răcească, apoi se scoate şi se serveşte calda.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.