Paine dospita la rece cu seminte

Printeaza

Paine dospita la rece cu seminte din: făină 650, făină integrală, drojdie uscată, seminţe de in, susan, mac sau dovleac, apă călduţă, ulei de măsline, sare de mare.

Ingrediente:Paine_dospita_la_rece_cu_seminte

  • 360 g făină 650
  • 150 g făină integrală
  • 7 g drojdie uscată
  • seminţe de in, susan, mac sau dovleac
  • 350 ml apă călduţă
  • ulei de măsline
  • 1 linguriţă sare de mare

Mod de preparare:

Intr-un bol: amesteci făina cu drojdia uscată, seminţele şi sarea. Adaugi apa călduţă, uleiul de măsline şi frămânţi un aluat care nu se mai lipeşte de mâini. Acoperi vasul cu un prosop curat şi îl dai la frigider pentru 7-9 ore ori peste noapte.

Scoţi aluatul de la frigider, îl întinzi pe masa de lucru, îl împătureşti şi îi dai forma pâinii pe care o pui în baneton (un coş în care pui aluatul de pâine la dospit).

Acoperi banetonul cu un şervet şi îl laşi pe masa de lucru, timp de 25-30 de minute. Răstorni apoi pâi­nea din baneton într-o tavă şi îi faci câteva incizii cu ajutorul unei lame.

Dai pâinea la cuptorul preîncălzit la 250°C, iar în acelaşi timp pui şi un vas cu apă fierbinte şi laşi 15 minute.

Apoi scoţi apa din cuptor, reduci temperatura la 220°C şi continui coacerea timp de 25-30 de minute. Când este gata, scoţi pâi­nea din tavă, o stropeşti cu puţină apă şi o înveleşti într-un prosop curat.

Paine dospita la rece cu seminte

Paine_dospita_la_rece_cu_seminte

Pofta buna! 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.