Paine de secara

Printeaza

Paine de secara din: faina, drojdie, chimen, sare.

Ingrediente:Paine de secara

  • 1 kg făină de secară
  • 50 g drojdie
  • 1 lingură de chimen pisat
  • sare

 

Mod de preparare:

Drojdia se desface în apă călduţă. Peste făină se adaugă zeama de drojdie, sarea şi chimenul şi se frământă, adăugându-şe treptat apă caldă, astfel încât să iasă un aluat potrivit de moale.

Se lasă la crescut 1 oră. Se formează pâini alungite, se tăvălesc prin făină de secară şi se pun în tăvile presărate cu făină. Se introduc în cuptor, după 20 de minute se scot, se crestează şi se ung cu apă.

Se dau din nou la cuptor până se rume­nesc. Când se scot din cuptor se răcesc încet, la cald, ca să nu devină cleioase.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.