Paine de secară cu susan

Printeaza

Paine de secară cu susan

Ingrediente:Paine de secară cu susan

  • 500 g făină de secară
  • 500 g făină de grâu
  • 500 ml apă
  • 25 g drojdie
  • 2 linguriţe miere
  • 1 praf de sare
  • 50 g susan

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat pentru pâine (vezi reţeta 304). Aluatul se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă să crească într-un loc călduţ. Dospitul depinde de temperatura camerei şi de cantitatea drojdiei.

După ce s-a dospit, aluatul se răstoarnă pe o planşetă presărată cu făină şi se împarte în patru părţi egale, dându-le o formă lungă. Se lasă din nou, la dospit, 30 de minute, în tava de aragaz se pune o hârtie pentru copt şi se aşază pâinicile.

Se presează cu susan şi se coc la foc potrivit. Sunt gata când se rumenesc frumos.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.