Paine de casa cu morcov

Printeaza

Paine de casa cu morcov din: morcovi, faian neagra, faina alba, bicarbonat, praf de copt, fulgi de ovaz, oua, ulei, zahar brun.

Ingrediente: Paine_de_casa_cu_morcov

  • 4-6 morcovi
  • 105 g făină neagră pentru pâine
  • 105 g făină albă pentru prăjituri
  • 2 g bicarbonat de sodiu
  • 5 g praf de copt
  • 60 g fulgi de ovăz + extra pentru ornat
  • 3 ouă mari
  • 130 ml ulei de floarea-soarelui
  • 40 g zahăr brun

 

Mod de preparare:

Răzuie morcovii pe răzătoarea mică şi stoarce sucul rezultat. Răzuie suficient morcov astfel încât să obţii 250 g de morcov ras. Amestecă făina cu bicarbonatul, praful de copt şi fulgii de ovăz. Adaugă sarea.

Bate repede ouăle cu uleiul. Amestecă-le cu zahărul şi morcovii. Toarnă amestecul în compoziţia de făină. Amestecă încet, pentru a combina toate ingredientele.

Intinde umplutura într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 1 oră. Verifică dacă pâinea s-a copt, introducând un pai. Dacă acesta iese curat, înseamnă că este gata.

Paine de casa cu morcov

Paine_de_casa_cu_morcov

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.