Paine de casa coapta in vas de iena

Printeaza

Paine de casa coapta in vas de iena din: drojdie, faina, apa, ulei, sare, margarina sau ulei.

Ingrediente:Paine de casa coapta in vas de iena

  • 25 g drojdie proaspătă
  • 550 g făină albă
  • 300 ml apă călduţă
  • 40 ml ulei
  • 1 linguriţă de sare
  • margarină sau ulei pentru uns vasul de iena

 

Mod de preparare:

Drojdia o dizolvi total în apă călduţă. Separat,într-un castron, cerni făina şi o amesteci cu sarea, apoi adaugi amestecul de apă cu drojdie.

Frămânţi bine aluatul, apoi adaugi treptat uleiul. Frămânţi până se încorporează uleiul în aluat, acesta trebuind să se dezlipească de castron.

Laşi aluatul la dospit, la loc cald şi acoperit cu un prosop de bucătărie, timp de 45 de minute. După ce aluatul a crescut, îl răstorni pe masă şi îi dai forma pâinii.

Ungi vasul de iena cu puţin ulei/ margarină, aşezi pâinea în vas, o pensulezi cu apă şi o mai laşi 10-15 minute la dospit. Capacul vasului iena îl umezeşti cu apă, folosind o pensulă şi îl pui peste vas. Dai pâinea în cuptorul preîncălzit la 130°C, timp de 20-25 de minute, apoi iei capacul de pe vas şi mai laşi pâinea 20-25 de minute, la 150°C, până se rumeneşte frumos.

Scoţi cu griijă pâinea din cuptor şi pui diin nou capacul peste vas, timp de 15 minute, pentru ca aburii să înmoaie coaja pâinii.

Scoţi apoi pâinea din vas şi o laşi să se răcească.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.