Paine de banane

Printeaza

Paine de banane din: banane, faina de migdale, sare, ulei de cocos, esenta de vanilie, scortisoara, seminte de in.

Ingrediente:Paine de banane

  • două ceşti de banane coapte
  • trei ceşti de făină de migdale
  • un vârf de linguriţă de sare
  • două linguri de ulei de nucă de cocos, lichid
  • o linguriţă de esenţă de vanilie
  • o linguriţă de scorţişoară
  • o ceaşcă de seminţe de in

 

Mod de preparare:

Intr-un tocător puneţi bananele, apoi turnaţi făina de migdale, sarea, uleiul de nucă de cocos, vanilia şi scorţişoara, şi continuaţi procesarea până se amestecă bine.

Măcinaţi seminţele de in până obţineţi o pudră aspră, într-o râşniţă de cafea.

Turnaţi mixtura procesată într-un bol mare şi adăugaţi seminţele dejn măcinate.

Puneţi jumătate din aluat în mixer şi mixaţi scurt. Apoi, scoateţi aluatul şi repetaţi procedeul cu a doua jumătate.

Intindeţi aluatul pe tăvile deshidratorului, într-un strat cam de şase milimetri grosime, cu felii nelipicioase. Tăiaţi aluatul în forme pătrate, cu o spatulă.

Deshidrataţi la 63 grade C, timp de două sau trei ore. Intoarceţi pâinişoarele şi continuaţi deshidratarea, la 43 grade C, timp de opt ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.