Paine cu spanac si dovleac

Printeaza

Paine cu spanac si dovleac din: faina, drojdie, sare, zahar, piure de dovleac, ulei, spanac.

Ingrediente:Paine cu spanac si dovleac

Pentru aluatul cu doveac:

  • 250 g făină
  • 3/4 linguriţă drojdie uscată
  • 3/4 linguriţă sare
  • 2 linguriţe zahăr
  • 200 g piure de dovleac de consistenţă medie
  • 1 lingură ulfei

Pentru aluatul cu spanac:

  • 250 g făină
  • 3/4 linguriţă drojdie uscată
  • 3/4 linguriţă sare
  • 100 g spanac mărunţit în blender
  • 2 linguriţe zahăr
  • 50 ml apă
  • 1 lingură ulei

 

Mod de preparare:

Pregăteşti aluatul cu dovleac asa:

Intr-un castron, amesteci toate ingredientele uscate. încălzeşti puţin piureul de dovleac (subţiat cu puţină apă) şi îl răstorni peste componentele uscate. Adaugi lingura de ulei şi omogenizezi.

Pregăteşti aluatul cu spanac aşa:

Amesteci toate ingredientele uscate, apoi adaugi spanacul (după ce a fost decongelat şi fiert puţin, îl scurgi de apă şi îl introduci în blender). Adaugi şi uleiul şi omogenizezi.

Cele două aluaturi le laşi într-un loc cald timp de 2 ore.

Apoi fiecare aluat îl întinzi într-un sul de 40 – 45 cm lungime, împleteşti celş două aluaturi şi le pui într-o tavă unsă cu unt.

Pui aluatul să mai crească jumă­tate de oră, apoi îl ungi cu ou şi presari deasupra susan. Introduci pâinea în cuptorul pre- încălzit şi o laşi timp de 40 de minute la 180 de grade.

 

Paine cu spanac si dovleac

Paine cu spanac si dovleac

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.