Paine cu naut

Printeaza

Paine cu naut din: ulei de masline, paine, ote, chorizo, ceapa, naut, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Paine_cu_naut

  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de oţet de sherry
  • sare
  • piper
  • 250 g Chorizo
  • 1 ceapă
  • 400 g năut (la conservă)
  • 2-3 linguri de pătrunjel tocat mărunt
  • pâine

 

Mod de preparare:

Se amestecă 5 linguri de ulei de măsline cu otetul de sherry şi se asezonează cu sare şi cu piper. Carnaţii se curăţă de coajă, se taie felii subţiri, apoi fiecare felie în jumătate.

Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Se încinge restul uleiului, se căleşte ceapa, apoi se adaugă carnaţii şi se mai prăjesc încă 3 minute. Se scot din tigaie şi se amestecă cu mixul pe bază de ulei de măsline.

Năutul se scurge, se spală şi se usucă pe prosoape de hârtie. Jumătate din el se zdrobeşte cu o furculiţă, apoi se amestecă cu boabele întregi şi cu mixul din cârnaţi. Se asezonează totul cu sare şi cu piper.

Pătrunjelul se spală, se scutură de apă şi se toacă mărunt, apoi se amestecă cu restul ingredientelor. La final, se ung feliile de pâine cu câte 2 linguriţe din amestec.

Paine cu naut
Paine_cu_naut

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.