Paine cu masline

Printeaza

Paine cu masline din: faina, masline kalamata, drojdie inactiva, apa.

Ingrediente:Paine_cu_masline

  • 3 cani de faina pentru paine
  • o cana si jumatate de masline kalamata fara samburi
  • un sfert de lingurite de drojdie activa
  • o cana si jumatate de apa rece

 

Mod de preparare:

Amestecaţi într-un bol făina, măslinele şi drojdia. Adăugaţi apă şi frământaţi 30 de secunde, până se formează un aluat. Lăsaţi aluatul la crescut peste noapte, până îşi dublează dimensiunile. Presăraţi o suprafaţă plată cu făină şi ridicaţi marginile aluatului, înfigându-le în centru.

Incercaţi să modelaţi aluatul în formă rotundă. Puneţi într-un şervet de bucătărie, acoperiţi şi mai tineti 2 ore la crescut. Preîncălzifi cuptorul la 220 grade Celsius. Puneţi aluatul într-un recipient ţinut la cuptor.

Acoperiţi şi coaceti 30 de minute. Luaţi capacul şi mai coaceti încă 15 – 30 de minute, până ce pâinea se rumeneşte frumos.

Paine cu masline

Paine_cu_masline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.