Paine cu masline si chimen

Printeaza

Paine cu masline si chimen din: făină, drojdie uscata, ulei de masline, apa, seminte de chimen, maslin negre, sare.

Paine_cu_masline_si_chimen

Ingrediente:

  • 425 g făină
  • 1 plic cu drojdie uscată
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 1 cană cu apă
  • 2 linguri cu seminţe de chimen
  • 150 g măsline negre
  • 1 linguriţă cu sare

Mod de preparare:

Fierb apa, adaug chimenul şi las acope­rit timp de zece minute. într-un castron, cern făina şi o amestec uşor cu sarea şi drojdia.

Fac în mijloc o adâncitură. Torn treptat uleiul şi ceaiul de chimen strecurat şi răcorit. Frământ toate aceste ingrediente până ce obţin un aluat neted şi elastic.

Lasă la dospit, într-un vas uns cu ulei şi acope­rit, cam o oră. îl întind bine şi presar deasupra măslinele tăiate mărunt.

Paine cu masline si chimen

Paine_cu_masline_si_chimen

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.