Paine cu legume

Printeaza

Paine cu legume din: dovlecel, ardei, morcov, ulei, ceapa, drojdie, busuioc, faina.

Ingrediente:Paine_cu_legume

  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă roşie
  • 350 g făină integrală
  • 7 g drojdie
  • 2 lingurite busuioc proaspăt
  • 125 ml apă călduţă

 

Mod de preparare:

Dai morcovul şi dovlecelul prin râzătoare şi storci bine legumele pentru a elimina zeama. Toci ceapa şi ardeiul. Incingi o lingură de ulei într-o tigaie şi căleşti ceapa până se înmoaie. Apoi adaugi dovlecelul, ardeiul şi morcovul si lasi la foc mic câteva minute.

Laşi să se evapore tot lichidul. Incingi cuptorul şi toci busuiocul. Amesteci făina cu drojdia, apoi adaugi legumele, busuiocul şi restul de ulei şi amesteci bine. încorporezi apa călduţă şi frămânţi continuu.

Presari făină pe suprafaţa de lucru, treci aluatul prin ea şi îl laşi deoparte, la temperatura camerei, 10 minute. Aşezi aluatul într-un vas rotund şi uns cu ulei, acoperi cu un prosop şi-l mai laşi la loc cald 30 de minute, până când îşi dublează volumul.

Când e gata, îl scoţi din vas şi îl aşezi într-o formă de cozonac. Coci în cuptorul preîncălzit 40 de minute.

Paine cu legume

Paine_cu_legume

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.