Paine cu lapte (varianta)

Printeaza

Paine cu lapte

Ingrediente:Paine cu lapte (varianta)

  • 1 kg făină
  • 40 g drojdie
  • 6 -7 dl lapte
  • 1 lingură ulei
  • 20 g zahăr
  • 2 linguriţe rase de sare

 

 

Mod de preparare:

Se cerne făina în copaie. Se face loc la mijloc. Se pune drojdia frecată cu zahărul, apoi uleiul, sarea şi laptele rece.

Se frământă totul bine, până ce aluatul face băşici şi se desprinde de pe mâini. Se pune la cald să crească, se fac pâini care se aşază pe tavă sau se pun în forme presărate cu făină.

Se lasă din nou să crească. Se ung cu ou amestecat cu apă sau cu lapte, se coc la cuptor circa o oră la foc potrivit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.