Paine cu jumari

Printeaza

Paine cu jumari din: drojdie, apa, sare, faina, jumari, ulei.

Ingrediente:Paine_cu_jumari

  • 1 lingură drojdie uscată
  • 250 ml apă caldă
  • 2 linguriţe sare
  • 600 g făină
  • 300 g jumări tăiate
  • ulei, pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Combini într-un vas apa călduţă cu drojdia şi laşi să se înmoaie 5 minute.

Amesteci sarea cu făina, torni apa, puţin câte puţin, şi frămânţi până când aluatul nu se mai ţine de degete şi îi poţi da forma unei bile.

Acoperi vasul cu un prosop şi îl laşi să crească cel puţin 10 ore pentru ca aromele să se amestece.

Dai drumul la cuptor şi întinzi aluatul pe o suprafaţă unsă cu făină.

Presari o treime din jumările tăiate şi formezi din nou o bilă din aluat.

Intinzi aluatul şi repeţi operaţiunea până când rămâi fără jumări.

Pui aluatul în tava unsă cu ulei şi laşi pâinea la crescut 30 de minute, după care o dai la cuptor până se rumeneşte.

Paine cu jumari

Paine_cu_jumari

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Paine cu porumb fara gluten

Paine cu porumb fara gluten

Paine cu porumb fara gluten din: malai, lapte batut, unt, ardei iute, praf de copt, bicarbonat de sodiu, boabe de porumb dulce, oua. Ingrediente: 200 g de mălai 280 ml lapte bătut 25 g unt 1 ardei iute roşu, seminţele îndepărtate, tocat fin 1 linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu 50 g boabe […]

 

retete

Paine cu dovlecei si ou

Paine cu dovlecei si ou din: dovlecei, faina, praf de copt, zahar, sare, oua, unt, nucsoara, unt, patrunjel. Ingrediente: 700 g dovlecei 400 g făină 2 linguriţe praf de copt 2 linguriţe zahăr o linguriţă sare 2 ouă 170 g unt topit nucşoară unt pentru tăvi o legătură pătrunjel   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Toate bune si frumoase;dar cum se pastreaza painea ca sa nu se faramiteze.
    A doua zi,nu mai e asa proaspata.
    Multumesc cu anticipatie pentru un eventual raspuns.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.