Paine cu jumari

Printeaza

Paine cu jumari din: drojdie, apa, sare, faina, jumari, ulei.

Ingrediente:Paine_cu_jumari

  • 1 lingură drojdie uscată
  • 250 ml apă caldă
  • 2 linguriţe sare
  • 600 g făină
  • 300 g jumări tăiate
  • ulei, pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Combini într-un vas apa călduţă cu drojdia şi laşi să se înmoaie 5 minute. Amesteci sarea cu făina, torni apa, puţin câte puţin, şi frămânţi până când aluatul nu se mai ţine de degete şi îi poţi da forma unei bile.

Acoperi vasul cu un prosop şi îl laşi să crească cel puţin 10 ore pentru ca aromele să se amestece. Dai drumul la cuptor şi întinzi aluatul pe o suprafaţă unsă cu făină.

Presari o treime din jumările tăiate şi formezi din nou o bilă din aluat. Intinzi aluatul şi repeţi operaţiunea până când rămâi fără jumări.

Pui aluatul în tava unsă cu ulei şi laşi pâinea la crescut 30 de minute, după care o dai la cuptor până se rumeneşte.

Paine cu jumari

Paine_cu_jumari

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.