Paine cu ierburi

Printeaza

O reteta delicioasa de paine cu: apa, faina integrala, tarate de grau, cereale, sare, ulei de masline, drojdie, seminte de in, susan, ierburi Provence.

Ingrediente:

  • 300 ml apă caldă
  • 2 căni făină integrală
  • 2 căni tărâţe de grâu
  • 3 linguri cereale (grâu, ovăz, secară)
  • 1 lingură sare
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 cub drojdie
  • 50 g seminţe de in
  • 50 g susan (opţional)
  • 2 linguriţe ierburi a la Provence

 

Mod de preparare:

Pregăteşti maiaua din drojdie, un praf de sare, 1 lingură de făină şi 1 lingură de apă. Laşi câteva minute la odihnit. Apoi amesteci făina cu cerealele, cu tărâţele de grâu, cu seminţele şi cu ierburile de Provence.

Adaugi maiaua, uleiul de măsline, apoi restul de apă. Frămânţi şi laşi la odihnit 10-30 de minute. Poţi forma mici chifle din aluat, iar dintr-o parte întinzi o foaie (cât de groasă vrei) şi o tai pătrăţele.

Dai la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Această pâine înlocuieşte cu succes pâinea albă. Este săţioasă şi o poţi consuma şi ca aperitiv, ca atare. E de preferat să consumi această pâine, mult mai sănătoasă.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. De ce as face asa ceva? Si asa eu nu ma omor dupa paine …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.