Paine cu fructe

Printeaza

O reteta delicioasa de paine cu: fructe uscate, stafide, nuci, caise, alune,coaja de lamaie, chimen macinat, lapte, oua, zahar, zahar brun, unt.

Ingrediente:Paine cu fructe

  • 500 g pâine integrală
  • 500 g fructe uscate şi sâmburi (stafide, nuci, caise confia­te, alune, coajă de portocală şi lămâie confiate)
  • 1 linguriţă cu chimen măcinat
  • 600 ml lapte
  • 2 ouă
  • 140 g zahăr
  • 2 linguri cu zahăr brun
  • 100 g unt

Mod de preparare:

Pune într-un bol mare pâinea ruptă bucăţi, fructele şi cojile, adaugă lap­tele şi amestecă bine cu mâinile, până când pâinea se fărâmiţează complet, devenind un fel de aluat.

Adaugă ouăle bătute, zahărul şi chimenul. Amestecă din nou şi lasă la odihnit 15 minute.

Amestecă acum cu untul moale. Din nou, amesteci cu mâna. Dai la frigider o jumătate de oră. Formează batoane, pe care le aşezi într-o tavă cu hârtie.

Lasă-le în cup­torul dinainte încins, la foc potrivit, cam o oră. Le servesti calde.

Paine cu fructe

Paine cu fructe

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.