Paine cu dovleac, nuci si seminte

Printeaza

Paine cu dovleac, nuci si seminte din: făina tip 650, făină integra­lă, piure de dovleac, drojdie uscata, nuci tocate mărunt, amestec de seminţe (in, susan, dovleac, mac, negrilică), apa calduta, ulei de masline, sare.

Paine_cu_dovleac_nuci_si_seminte

Ingrediente:

  • 700 g făina tip 650
  • 300 g făină integra­lă
  • 200 g piure de dovleac
  • drojdie uscată
  • 150 g nuci tocate mărunt
  • 200 g amestec de seminţe de in, susan, dovleac, mac, negrilică
  • 350 ml apă călduţă
  • ulei de măsline
  • 1 linguriţă sare

Mod de preparare:

Intr-un bol amesteci făina tip 650 ou făina integrală; drojdia uscată şi sarea. Adaugi piureul de dovleac şi jumătatea de cantitate de nucă tocată şi seminţe.

Pui apă călduţă şi începi frământarea. între timp, adaugi uleiul de măsline şi continui frământarea până când vei obţine un aluat care nu se mai lipeşte de mâini.

Acoperi vasul cu un prosop curat şi laşi la dospit într-un loc cald şi ferit de curent, timp de o oră.

Pe masa de lucru tapetată cu făină întinzi o fâşie de aluşt, presari seminţele rămase, împătureşti aluatul dând forma pâinii şi transferi pâinea în baneton.

Acoperi banetonul cu un şervet şi îl iaşi pe masa de lucru timp de 25-30 de minute. Răstorni pâinea din banfeton într-o tavă şi faci câteva incizii cu ajutorul unei lame.

Deasupra presari câteva nuci, seminţe şi introduci pâinea în cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de o oră. Când este gata, scoţi pâinea din tavă, o stropeşti cu puţină apă şi o înveleşti într-un prosop curat.

Paine cu dovleac, nuci si seminte

Paine_cu_dovleac_nuci_si_seminte

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.