Păhărele cu ciocolată şi caramel sărat

Printeaza

O reteta de paharele cu ciocolata si caramel sarat din: dulceata de lapte, sare de mare, ciocolata neagra, grisine, zahar, smantana si lapte.

Ingrediente:Păhărele cu ciocolată şi caramel sărat

  • 4 linguri dulceata de lapte
  • 1/2 sare de mare, plus extra pentru servit
  • 85 g ciocolata neagra, rupta in patratele
  • 1-2 de grisine lungi, fara aromae
  • 2 linguri de zahar
  • 100 ml de smantana dulce pentru frisca, la temperatura camerei
  • 50 ml lapte

 

Mod de preparare:

Se amestecă sarea şi dulceaţa de lapte, se împarte în două pahare mici şi se ţin la rece. 2 Se topesc cele două tipuri de ciocolată într-un bol de sticlă, deasupra unei crăticioare cu apă care fierbe uşor. Se rup grisinele în bucăţi scurte, apoi se înmoaie fiecare bucată în ciocolată, ca să se acopere puţin.

Se pun pe un grătar de sârmă ca să se scurgă ciocolata şi să se întărească un pic, apoi se înmoaie capătul acoperit de ciocolată în zahăr. Se aşază într-un recipient închis etanş, tapetat cu hârtie de copt, şi se ţin la rece până la servire.

Se amestecă smântână şi laptele cu ciocolata topită rămasă până se obţine o compoziţie fină, apoi se toarnă într-o cană mare. Se toarnă dulceaţă de lapte uşor pe deasupra, mai întâi pe lângă margini. Se ţine apoi la rece cel puţin două ore şi cel mult 24 de ore.

Pentru servit, se presară încă un pic de sare de mare peste fiecare pahar, apoi se adaugă una sau două bucăţi de grisină învelite în zahăr.

Păhărele cu ciocolată şi caramel sărat

Păhărele cu ciocolată şi caramel sărat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.