Paella de pui

Printeaza

O reteta delicioasa de pella de pui din: ceapa, usturoi, ardei gras, pulpe de pui, sare, piper, boia de ardei dulce, ulei de masline, sunca afumata, mazare, orez, praf de sofran, vin alb sec si supa.

Ingrediente:Paella de pui

  • 4 cepe
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ardei gras roşu
  • 4 pulpe de pui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 3 linguri de ulei de mă­sline
  • 50 g de şuncă afumată, tăiată cubuleţe
  • 200 g de ma­zăre congelată
  • 250 g de orez
  • praf de şofran
  • 100 ml de vin alb sec
  • 500 ml de supă

 

Mod de preparare:

Incingeţi cupto­rul la 190°C. Tăiaţi ceapa şi ardeiul cubuleţe. Tăiaţi mă­runt usturoiul. Spălaţi pulpele de pui, uscaţi-le pe un şervet de bucătărie, apoi tăiaţi-le de la încheietură.

Condimenta- ţi-le cu sare, piper şi boia de ardei. Prăjiţi-leîn ulei cca. 15 minute, apoi aşezaţi-le pe o farfurie.

Căliţi şunca, ceapa şi usturoiul în grăsi­mea rămasă de la pulpp. Adăugaţi cubuleţele de ar­dei, mazărea şi orezul, căliţi totul şi aveţi grijă să nu se ar­dă. Stingeţi cu vinul şi supa.

Condimentaţi cu sare, piper şi şofran. Lăsaţi să fiarbă înă­buşit, aşezaţi bucăţile de carne peste orez şi fierbeţi încă 25 de minute. Ameste­caţi din când în când şi tur­naţi eventual puţină apă.

Paella de pui

Paella de pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.