Paella cu pui si chorizo

Printeaza

O reteta de paella cu pui si chorizo din: orez, pulpe de pui, sare de mare, piper, carnati chorizo, ulei de masline, ardei, usturoi, vin alb, supa de pui, sofran, boia de ardei, mazare, rosii, frunze de patrunjel si lamaie.

Desi isi are originale in Valencia, paella se prepară acum în fiecare regiune din Spania. Există sute de reţete diferite, incluzând cam orice ingredient care merge bine cu orezul. Reţeta tradiţională de paella valenciana conţine pui, iepure şi melci, în timp ce paella marisco (paella cu un amestece de fructe de mare) este mai des preparată în zonele de coastă. Incercaţi să cumpăraţi orez special pentru paella, deoarece va absorbi mai bine supa cu şofran decât orezul cu bob lung.

Ingrediente:Paella cu pui si chorizo

  • 400 g de orez pentru paella, cu bob mediu
  • 6 pulpe superioare de pui dezosate, aproximativ 600 g
  • sare de mare şi piper negru
  • 250 g de cârnaţi chorizo cruzi, fără coajă
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 ardei roşu, fără seminţe şi tocat
  • 1 ardei verde, fără seminţe şi tocat
  • 6 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi mărunt
  • 125 ml de vin alb sec
  • 1 litru de supă de pui
  • câteva fire de şofran
  • 1/2 de linguriţă de boia de ardei
  • 100 g de mazăre, decongelată dacă a fost ţinută la congelator
  • 6 roşii mari, fără coajă şi fără seminţe, tocate
  • 1 mână de frunze de pătrunjel tocate
  • sferturi de lămâie, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Clătiţi bine orezul, scurgeţi-l şi lăsaţi-l deoparte. Tăiaţi carnea de pui bucăţele şi asezonaţi cu sare şi piper. Tăiaţi cârnaţii chorizo felii groase.

încingeţi uleiul de măsline într-o tigaie mare – sau într-o tigaie de paella, dacă aveţi una – şi rumeniţi bucăţile de pui pe întreaga suprafaţă; scoateţi-le pe o farfurie şi lăsaţi-le deoparte. Adăugaţi feliile de chorizo în tigaie şi sotaţi-le 2 minute, apoi puneţi ardeii tocaţi şi usturoiul. Lăsaţi-le pe foc 3-4 minute, amestecând constant, până când ardeii încep să se înmoaie.

Adăugaţi orezul şi amestecaţi câteva minute, pentru ca boabele să se prăjească. Turnaţi vinul şi lăsaţi-l să clocotească până când scade la jumătate. Apoi adăugaţi supa, şofranul şi boiaua. Daţi în clocot, după care puneţi din nou bucăţelele de pui în tigaie şi micşoraţi flacăra. Lăsaţi la foc mic 15 minute, amestecând destul de des.

Adăugaţi mazărea şi roşiile tocate şi lăsaţi-le la foc mic încă 10 minute, amestecând constant. Când orezul este aproape gata, dar rămâne puţin tare, luaţi tigaia de pe foc şi lăsaţi-o deoparte câteva minute.

Presăraţi pătrunjelul tocat peste paella, apoi puneţi-o pe masă şi serviţi-o cu sferturile de lămâie.

Paella cu pui si chorizo

Paella cu pui si chorizo

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • paella cu pui si chorizo

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.