Paella de pui – reteta gustoasa

Printeaza

Paella de pui din: piept de pui, ciuperci, orez, ardei gras, mazare, ceapa, supa, sofran, usturoi, ulei, sare.

 

Ingrediente:Paella de pui

  • 2 piepţi de pui
  • 10 ciuperci albe
  • 250 g orez cu bob lung
  • 1 ardei gras verde
  • 1 mână de mazăre congelată
  • 1 ceapă medie
  • 750 ml supă din concentrat
  • 1/2 de vârf de cuţit subţire de şofran
  • 1 căţel de usturoi
  • 100 ml ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea se taie cuburi şi se pune în uleiul încins. Se rumeneşte şi, după ce carnea şi-a schimbat culoarea, se scoate din tigaie.

Apoi se pune ceapa şi se lasă să se înmoaie. Intr-o tigaie mare se încinge ulei, se pune ardeiul tăiat fâşii, se adaugă carnea, ciupercile tăiate lamele şi se lasă să se evapore apa pe care o lasă ciupercile.

Apoi, se pune orezul şi supa.  Se lasă la fiert.

Intr-un mojar de bucătărie se pisează usturoiul cu sare, se adaugă şofranul şi se stinge cu o lingură din zeama din tigaie.

Apoi se toarnă peste orezul care fierbe. Când zeama scade la jumătate, se adaugă mazărea congelată şi se lasă să fiarbă.

In momentul în care orezul este fiert, se trage tigaia de pe foc şi se lasă 5 minute înainte de a se aduce la masă.

 

Paella de pui

Paella de pui

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.