Pad thai

Printeaza

Pad thaiTuriştii din Bangkok se înghesuie la numeroasele tarabe ce umplu străzile, pentru a încerca diferitele variante ale acestei veritabile mâncări naţionale. Pad thai înseamnă „prăjit în stil thailandez”.

Atunci când este bine făcută, Pad thai este uscată şi uşoară, având o aromă complexă şi bine echilibrată.

Deşi este o mâncare simplă, prepararea ei cere o oarecare îndemânare.

Tăiţeii din orez se ţin mai întâi în supă sau în apă, atât cât să devină flexibili şi solizi, fără a se umfla şi a se înmuia. Toate ingredientele, mai puţin orezul, se prăjesc în ulei încins, într-un wok.

Partea complicată constă în oul bătut, care trebuie adăugat încet în amestecul fierbinte, formând nişte fâşii fine. O mână de creveţi proaspeţi şi muguri de fasole, adăugaţi la final, desăvârşesc această mâncare delicioasă.

Pad_thai_07

Pad thai

Pad thai

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Pad Thai cu creveti

Pad Thai cu creveti

O reteta de pad thai cu creveti din: taitei de orez, zahar tos, sos de peste, apsta de tamarin, ulei vegetal, ceapa rosie, usturoi, ardei rosu, creveti, oua, muguri de fasole, ceapa verde, arahide si lamaie verde. Ingrediente: 125 g de tăieţei de orez uscaţi, subţiri sau medii 1 1/2 linguri de zahăr tos 2  […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.