Pad Thai cu creveţi

Printeaza

Pad thai cu creveti din: taitei udon, ulei, creveti, ceapa verde, oua, arahide, frunze de coriandru, lime, pasta de tamarind, sos de peste, zeama de lime si zahar brun.

Ingrediente:

  • 250 g taitei udon
  • 2 lingurite de ulei
  • 100 g creveti cruzi, curatati
  • 4 fire de ceapa verde, tocate
  • 2 oua, batute
  • 2 linguri de arahide prajite, tocate
  • 1 mana frunze de coriandru
  • felii de lime, pentru servit

pentru sos:

  • 2 linguri pasta de tamarind
  • 1 lingura sos de peste
  • zeama de la 1 lime
  • 1 lingura de zahar brun

 

Mod de preparare:

Fierbe creveţii în apă sărată timp de 3 minute, până se înmoaie. Scurge-i şi clăteşte-i în apă rece. Pentru sos, amestecă toate ingredientele într-un bol mic.

Incinge jumătate din cantitatea de ulei într-un wok, adaugă creveţii şi ceapa verde, apoi amestecă bine şi repede, timp de 1 minut, până când creveţii devin roz.

Impinge-i într-o parte şi adaugă restul de ulei. Când acesta s-a încins, adaugă ouăle şi lasă-le să se aşeze 30 de secunde, apoi amestecă-le bine (ca la ouăle jumâri), până se pătrund.

Adaugă tăieţeii şi sosul, ţine totul pe foc şi amestecă din când în când, timp de 3 minute. Serveşte tăieţeii cu arahidele şi coriandrul presărate şi cu felii de lime pentru stors.

Pad Thai cu creveţi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.