Pachetele Wan-Tan umplute

Printeaza

Pachetele Wan-Tan umplute din: cepe, ardei iuti, ciuperci, carne tocata de vita, amidon, ou, sos de soia, vin de orez, sare, piper, foitaj, usturoi, lamaie, sos de stridii, coriandru.

Ingrediente:Pachetele Wan-Tan umplute

  • 2 cepe mici (şalote)
  • 4 ardei iuţi verzi
  • 2 ciuperci Shiitake
  • 150 g carne tocată de vită
  • 1 linguriţă de amidon
  • 1 ou
  • 2 linguriţe de sos de soia dark (închis la culoare)
  • 2 linguriţe de vin de orez
  • sare
  • piper
  • 12 foi de foietaj Wan-Tan
  • 2 căţei de usturoi zeama de la 1/2 lămâie verde (limetă)
  • 1 lingură de sos de stridii
  • 2 linguri de coriandru proaspăt tocat

 

Mod de preparare:

Se curăţă cepele. Se curăţă un ardeiul iute, se scot seminţele şi se toacă mărunt împreună cu ceapa. Se curăţă ciupercile, se spală, se taie cozile şi se taie pălăriile în bucăţele mici. Se amestecă carnea tocată cu ciupercile, ceapa şi cu un ardei iute.

Se amestecă amidonul cu jumătate de ou bătut, după care se încorporează în masa de carne tocată. Se adaugă apoi sosul de soia si vinul de orez şi se condimentează cu sare şi piper.

Se întind foile de foietaj Wan-Tan şi se umple fiecare foaie cu circa 1 linguriţă de compoziţie. Se ung marginile foilorcu restul de ou bătut, apoi colţurile foilor se ridică şi se îmbină, formând mici punguţe. Pacheţelele Wan-Tan se fierb 15 minute în oala sub presiune.

Se curăţă usturoiul şi se toacă. Ardeii iuţi rămaşi se amestecă cu zeama de limetă, cu sosul de stridij şi cu coriandrul şi se mixează la blender. Sosul se serveşte împreună cu pacheţelele Wan-Tan.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.