Pacheţele cu praz, brânză şi cartofi

Printeaza

O reteta de pachetele cu praz, branza si cartofi din: cartofi, unt, praz, cimbru, mustar de dijon, smantana, aluat de tarta, branza cheddar si ou.

Ingrediente:Pacheţele cu praz, brânză şi cartofi

  • 2 cartofi mici (aproximativ 300g), tăiaţi în cuburi de 1 cm
  • 1 cub de unt
  • 2 fire mici de praz, cu frunzele îndepărtate, tăiate în jumătate pe lung şi apoi feliate fin
  • frunzele de la 3 crenguţe de cimbru, tocate
  • 1 lingură de muştar Dijon
  • 2 linguri de smântână făină, pentru presărat
  • 500 g aluat de tartă
  • 140 g de brânză Cheddar, tăiată în bucăţi mici
  • 1 ou, bătut

 

Mod de preparare:

Se pun cartofii în apă cu sare care fierbe şi se lasă 5-8 minute, până se înmoaie, dar îşi păstrează forma. între timp, se topeşte untul într-o cratiţă mare.

Se adaugă prazul şi cimbrul şi se lasă 10-12 minute să se frăgezească. Se scurg cartofii şi se adaugă peste praz, se pune muştarul şi se asezonează din belşug.

Se amestecă în compoziţie smântână şi se lasă să se răcească puţin. Se încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 4.

Pe blatul de lucru presărat cu făină se întinde aluatul la o grosime de 3-4mm. Cu ajutorul unei farfurii sau sau al unui bol, se decupează 6 discuri cu diametrul de 15 cm.

Se încorporează brânza în amestecul cu praz şi se pune câte puţin din această compoziţie în mijlocul fiecărui disc. Se ung marginile de aluat cu ou, apoi se pliază şi se presează cu degetele pe margine pentru a sigila pacheţelul.

Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu oul rămas şi se coc 40-45 de minute până devin aurii. Se servesc calde sau reci.

Pacheţele cu praz, brânză şi cartofi

Pacheţele cu praz, brânză şi cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.