Pachetele delicioase de vinete

Printeaza

Pachetele delicioase de vinete din: vinete, rosii, zeama de lamaie, ulei, marar, piper, sare, ulei, usturoi, frunze de busuioc.

Ingrediente:Pachetele_delicioase_de_vinete

  • 2 vinete lunguiete subtiri
  • 2 rosii bine coapte, dar tari
  • zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • marar
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 2 rosii bine coapte
  • 2 linguri ulei
  • 2 catei de usturoi
  • frunze de busuioc
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli vinetele, le tai felii subtiri, pe lungine, le stropesti cu zeama de lamaie sa nu se oxideze. Fasiile trebuie sa aiba cam 15 cm lungime. Tai rosiile rondele, le condimentezi cu sare, piper si marar.

Asezi capetele a doua fasii de vinete incrucisate, una peste alta, adaugi o felie de rosie, acoperi cu cealalta jumatate a fasiei de vanata, mai, mai adaugi o felie de roşie şi acoperi cu următoarea jumătate de fâşie de vânătă, astfel ca, în final, să pară un pacheţel. Prinzi la capăt cu o scobitoare.

Procedezi la fel cu restul de ingrediente şi când toate pacheţelele sunt gata, le stropeşti cu ulei, le condimentezi cu sare şi le aşezi pe grătarul bine încins până se rumenesc frumos, pe toate părţile.

Pentru sos, decojeşti roşiile, le tai cubuleţe, le amesteci cu ulei, usturoiul zdrobit, le condimentezi cu sare, piper, după gust, şi le aromatizezi cu frunze de busuioc tocate fin, apoi îl serveşti alături de pacheţelele fierbinţi.

Pachetele delicioase de vinete

Pachetele_delicioase_de_vinete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.