Pachetele delicioase cu vinete – reteta gustoasa

Printeaza

Pachetele delicioase cu vinete din: vinete, rosii, lamaie, ulei, marar, sare, piper, ulei, usturoi, busuioc, piper.

 

Ingrediente:Pachetele delicioase cu vinete

  • 2 vinete lunguieţe subţiri
  • 2 roşii bine coapte, dar tari
  • zeamă de lămâie
  • 2 linguri ulei
  • mărar
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 2 roşii bine coapte
  • 2 linguri ulei
  • 2 căţei de usturoi
  • frunze de busuioc
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Speli vinetele, le tai felii subţiri pe lungime şi le stropeşti cu zea­mă de lămâie, să nu se oxideze.

Fâşiile trebuie să aibă circa 15 cm lungime. Tai roşiile rondele, le condimentezi cu sare, piper şi mă­rar.

Aşezi capetele a două fâşii de vinete încrucişate una peste alta, adaugi o felie de roşie, acoperi cu cealaltă jumătate a fâşiei de vână­tă, mai adaugi o felie de roşie şi acoperi şi cu următoarea fâşie de vânătă, astfel ca, în final, să pară un pacheţel.

Prinzi pacheţelul la capăt cu o scobitoare. Procedezi la fel cu restul ingredientelor şi, când toate pacheţelele sunt gata, le stropeşti cu ulei, le condimentezi cu sare şi le aşezi pe grătarul bine încins până se rumenesc frumos, pe toate părţile.

Pregăteşti sosul aşa:

Decojeşti roşiile, le tai cubuleţe, le amesteci cu ulei, usturoiul zdrobit, le condimentezi cu sare şi piper după gust şi le aromatizezi cu frunze de busuioc tocate fin.

Serveşti sosul alături de pache­ţelele de vinete fierbinţi.

Poţi decora platoul cu rondele de roşii şi crenguţe de mărar verde.

 

 

Pachetele delicioase cu vinete

Pachetele delicioase cu vinete

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.