Pacheţele de vinete cu mozzarella afumată la grătar

Printeaza

O reteta delicioasa de Pacheţele de vinete cu mozzarella afumată la grătar din: mozzarella afumata, vanata, rosii, masline, ulei de masline extravirgin, usturoi, busuioc, sare si piper.

Ingrediente:Pacheţele de vinete cu mozzarella afumată la grătar

  • 350 g mozzarella afumată
  • 1 vânătă lungă
  • 2 roşii
  • 10 măsline negre fără sâmburi
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 frunze de busuioc
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Indepărtează capetele la vânătă, după care taie-o felii sub­ţiri, pe lungime. Aşază-le pe un plan înclinat, sărează-le şi pune peste ele un fund de lemn cu o greutate deasupra. Lasă-le până se scurge lichidul amar. Frige vinetele pe grătar până când se înmoaie.

Curăţă mozzarella de coajă, taie-o cuburi şi frige-le puţin pe o placă de fontă încinsă. Aşază feliile de vinete în cruce, câte două, pune în mijloc câteva cuburi de mozzarella şi înveleşte-le cu feliile de vinete, formând pacheţele.

Spală roşiile, curăţă-le de coajă şi de seminţe şi taie-le bucăţele. Aşază-le într-un castron, adaugă măslinele tocate cu cuţitul, uleiul, usturoiul zdrobit, busuiocul şi condimen­tează cu sare şi piper, după gust.

Pune punguţele de vinete într-un vas termorezistent, adaugă amestecul de roşii condimentate şi dă totul 5 minu­te la cuptor, la 220° C. Serveşte-le imediat.

Pacheţele de vinete cu mozzarella afumată la grătar

Pacheţele de vinete cu mozzarella afumată la grătar

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.