Pachetele de vinete cu carne si mentă

Printeaza

O reteta delicioasa de pachetele cu: carne tocata, vinete, paine, usturoi, menta, ou, cascaval, rosii, busuioc, vin alb, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Pachetele de vinete cu carne si mentă

  • 300 g carne tocată
  • 60 g pâine înmuiată în lapte
  • 1 căţel de usturoi
  • frunze de mentă
  • 1 ou
  • 40 g caşcaval ras
  • 2 roşii
  • 15 frunze de busuioc
  • 2 vinete
  • 1  pahar de vin alb
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pui într-o cratiţă pâinea înmuiată şi bine stoar­să, carnea, oul, caşcavalul ras şi un amestec din usturoi pisat şi mentă mărunţită. Adaugi sare, piper, amesteci bine şi formezi chifteluţe de mărimea unei nuci. Tai vinetele fâşii, pe lungime, le pui în apă clocotită, le ştergi şi le închizi ca pe un pacheţel cu ajutorul unei scobitori, cu chifteluţele înăuntru.

Rumeneşti pacheţelele într-o tigaie în care ai pus 2 linguri de ulei de măs­line, puţină mentă şi busuioc, timp de 2 minute. Adaugi vinul, sărezi, piperezi, aco­peri şi le coci în baie de aburi timp de 15-20 de minute.

Serveşti pacheţelele cu roşii cubuleţe şi cu sos de ulei de măsline făcut din ulei de măsline, sare, piper şi busu­ioc mărunţit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.