Pacheţele de şalău pane

Printeaza

Pacheţele de şalău pane

Pacheţele de şalău pane

Ingrediente:

  • 4 fileuri de şalău
  • 150 g pesmet
  • 100 g făină
  • 4 ouă
  • 250 g spanac
  • două linguri de muştar
  • doi căţei de usturoi
  • 200 ml smântână
  • două felii de pâine tartinabilă
  • sare
  • piper
  • o limetă
  • ulei
  • amidon alimentar

 

Preparare:

Spanacul se spală, se toacă măruntse condimentează şi se amestecă bine cu uin ou. Fileurile de şalău se spală, se condimentează şi pe o parte se aşază pasta de spanac.

Se îndepărtează coaja de la pâine, se presează cu un sucitror până se obţin două bucăţi subţiri. Se taie jumătăţi şi se aşază peste pasta de spanac. Se trec pacheţelele astfel obţinute prin făină, prin două ouă întregi şi două albuşuri bătute şi apoi prin pesmet, având grijă să nu iasă spanacul.

Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se coc la foc mediu 30-40 de minute. într-un ibric se amestecă gălbenuşurile cu sucul de limetă, sare, piper, muştar, usturoi pisat şi se fierb la bain-marie până se îngroaşă.

Se lasă să se răcească, se amestecă bine cu smântână şi se servesc alături de şalăul pane.

Pacheţele de şalău pane.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.