Pacheţele de foitaj cu legume

Printeaza

Pacheţele de foitaj cu legume

Pacheţele de foitaj cu legume

Ingrediente:

  • două pachete de foitaj
  • doi morcovi
  • doi dovlecei
  • doi ardei capia roşii
  • 200 g fasole verde
  • 200 g ciuperci murate
  • 50 g măsline negre feliate
  • busuioc verde
  • 150 ml ulei de măsline
  • un ou
  • sare, piper
  • unt
  • castraveţi verzi
  • roşii

Preparare:

Foitajul se dezgheaţă, se taie în dreptunghiuri egale şi se aşază într-o tavă unsă cu unt. Se ung deasupra cu ou bătut, se introduce tava în cuptor şi se coc la foc iute pînă cînd devin aurii şi au crescut suficient. Se scot pe un grătar de bucătărie, se lasă să se răcească şi se taie în jumătăţi.

Dovleceii se spală, se taie în felii şi se presară sare. Morcovii se curăţă, se spală şi se taie în felii subţiri. Ardeii se spală, se curăţă de seminţe şi se taie în cuburi.

Fasolea verde se fierbe timp de zece minute în apă cu sare, se scurge, se taie în bucăţi mai mici şi se pune într-un castron. Se adaugă ciupercile şi măslinele tocate.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun legumele şi se prăjesc la foc mediu spre iute. Se condimentează, se amestecă bine cu busuiocul tocat şi se umplu bu-căţile de foitaj.

Pacheţele de foitaj cu legume.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Chiar arata apetisant reteta asta cu legume. Ar trebui sa consumam mai multe legume. Mi-ati dat o idee buna.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.