Pacheţele de andive la cuptor

Printeaza

O reteta de pachetele de andive la cuptor din: andive, sunca, branza emmentaler, unt, parmezan, lapte, unt, faina si nucsoara.

Ingrediente:Pacheţele de andive la cuptor

pentru pacheţele:

  • 4 andive (circa 500 g)
  • 200 g şuncă (bacon, kaiser, prosciutto)
  • 100 g brânză Emmentaler
  • 30 g unt
  • 4 linguri parmezan ras

pentru sosul bechamel:

  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • 40 g faină albă
  • nucşoară

 

Mod de preparare:

Curăţă andivele, îndepărtează frunzele din exterior şi taie-le în două, pe lungime. Fierbe-le în apă 10 minute în cuptorul cu microunde reglat la putere maxi­mă. Scurge-le şi lasă-le să se răcorească.

Taie şunca felii destul de groase şi aşază-le pe un fund de bucătărie. Pune în mijlocul fiecăreia câte o jumătate de andivă fiartă, adaugă o bucată de brânză Emmentaler şi îm­pachetează andivele şi brânza în feliile de şuncă.

Topeşte 50 g de unt într-un castron de sticlă, adaugă faina şi amestecă continuu cu o lingură de lemn. Toarnă lap­tele cald şi, amestecând frecvent, pune compoziţia să fiarbă 5 minute. Presară sare şi nucşoară rasă, după gust.

Unge un vas ceramic termorezistent cu puţin unt. Toarnă un strat de sos bechamel, aşază pacheţelele de şuncă şi pune peste ele restul de sos . Presară parmezanul ras şi distribuie pe toată suprafaţa câteva bucăţele de unt.

Pune vasul în cuptorul cu microunde reglat la funcţia grill, la putere maximă, şi ţine-1 15 minute la 750 W. Dacă suprafaţa nu se rumeneşte suficient, reglează cuptorul doar pe grill şi ţine preparatul câteva minute în plus, până se gratinează frumos.

Pacheţele de andive la cuptor

Pacheţele de andive la cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.