Pachetele cu ciuperci

Printeaza

Pachetele cu ciuperci din: unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, patrunjel, smantana, aluat, faina, ou si seminte de chimen.

Ingrediente:

  • 25 g unt, plus extra pentru uns
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 350 g amestec de ciuperci feliate
  • 1 mana de patrunjel, tocat fin
  • 100 ml de smantana pentru gatit
  • 375 g aluat de foitaj
  • faina, pentru presarat
  • 1 ou, batut
  • 1 lingurita seminte de chimen

 

Mod de preparare:

Incinge untul şi uleiul într-o tigaie. Sotează ceapa până se înmoaie, apoi adaugă usturoiul şi ciupercile. Asezonează şi lasă-le să se înmoaie timp de 5 minute. Adaugă pătrunjelul şi smântâna pentru gătit, apo amestecă.

Incinge cuptorul la 200°C, gaz 6. Unge cu unt 6 forme dintr-o tavă de brioşe, apoi tapetează-le cu hârtie de copt. Intinde aluatul de foitaj pe o suprafaţă presărată cu făină şi decupează 6 cercuri cu diametrul de 10 cm şi aşază-le în formele de brioşe, presând uşor. Intinde restul aluatului (va fi nevoie să întinzi şi aluatul decupat) şi decupează 6 cercuri cu diametrul de 8cm.

Imparte compoziţia de ciuperci în 6 şi umple formele de brioşe. Unge marginile cu ou bătut, acoperă cu aluat fiecare plăcintă şi sigilează. Unge aluatul cu ou şi deasupra, apoi presară seminţe de chimen. Dă tava la cuptor 25-30 de minute, până ce pacheţelele se rumenesc. Lasă-le să se răcească în formă, apoi pe un grătar pentru prăjituri. Serveşte-le imediat.

Pachetele cu ciuperci

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. o ideea buna de gatit ciupercutele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.