Oua umplute cu sunca de pui

Printeaza

Oua umplute cu sunca de pui din: oua, sunca de pui, galbenusuri, zeama de lamaie, ceapa verde, mustar, ulei, castraveciori acri, sare, piper, salata verde.

Ingrediente:Oua_umplute_cu_sunca_de_pui

  • 10 oua
  • 400 g sunca de pui
  • 2 galbenusuri
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingura mustar
  • 50 ml ulei
  • 6 castraveciori acri
  • sare
  • piper
  • salata verde pentru ornat

 

Mod de preparare:

Fierbi ouăle în apă clo­cotită uşor sărată, circa 10 minute. Scurgi apa şi le laşi să se răcească în apă rece cu oţet. Le decojeşti, le tai în jumătăţi şi le scoţi cu grijă gălbenuşurile. Mixezi gălbenuşurile cu muştarul şi gălbenuşurile crude. Presari puţină sare şi piper şi amesteci, adăugând câte puţin ulei.

Tai castraveciorii acri în cubuleţe şi îi laşi să se scurgă bine, în strecură­toare, presându-i din când în când. Dai şunca prin maşina de tocat. Cureţi ceapa verde şi o tai mărunt. Amesteci toate aceste ingrediente cu maioneza şi acreşti pasta cu zeamă de lămâie.

Cu această compoziţie umpli jumătăţile de ou. Le aşezi pe pat de salată verde şi le pudrezi cu piper negru. Le consumi după ce le-ai păstrat în frigider 2-3 ore.

Oua umplute cu sunca de pui

Oua_umplute_cu_sunca_de_pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.