Oua umplute cu sos de lapte

Printeaza

Oua umplute cu sos de lapte din: oua, franzela, smantana, unt, lapte, oua, marar, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:Oua umplute cu sos de lapte

  • 4 oua
  • 8 felii de franzeluta
  • 1 lingura smintina
  • 3 1/2 lingurite unt
  • 1 1/4 pahar lapte
  • 1 galbenus
  • 1 1/2 lingurita marar tocat
  • 1/2 ceapa
  • sare
  • piper
  • 1lingurita faina

 

Mod de preparare:

Se fierb ouale tari, se curata dupa ce s-au racit si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile, se pun intr-un castron, se zdrobesc bine cu furculita si se amesteca cu ceapa prajita foarte putin (fara sa fie rumena) intr-o lingurita de unt.

Dupa ce s-a racit compozitia se adauga smintina, sarea si piperul si se umplu jumatatile de ou.

Fiecare felie de franzeluta se prajeste in unt, apoi se scoate miezul in asa fel incit sa se obtina niste covrigi.

Jumatatile de ou umplute se aseaza in locul miezului scos, se pune pe o farfurie si se toarna deasupra urmatorul sos fierbinte: se prajeste foarte putin 1 1/2 lingurita unt cu faina si se stinge cu lapte lasind sa fiarba 2-3 minute.

Se ia de la foc si se adauga galbenusul amestecind mereu cu lingura, apoi mararul si sarea.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.