Oua umplute cu pateu de ficat

Printeaza

Oua umplute cu pateu de ficat

Ingrediente:Oua umplute cu pateu de ficat

  • 8 ouă
  • 1 gălbenuş de ou
  • 1 pateu de ficat
  • 2 linguri făină
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smântână
  • 70 g unt
  • piper măcinat
  • 2 legături pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Fierbi cele 8 ouă, le cureţi şi le tai în două, în lungime. Scoţi gălbenuşurile şi le zdrobeşti cu furculiţa. Freci făina cu laptele, adaugi 20 g unt şi fierbi amestecând mereu până ce vei obţine un sos gros.

Iei de pe foc şi cât e călduţă ada­ugi gălbenuşurile şi pateul zdrobit şi freci până ce compoziţia devine netedă şi omogenă. Condimentezi cu piper, sare după gust şi ada­ugi pătrunjel verde, tăiat mărunt.

Albuşurile scobite le umpli cu vârf cu pasta obţinută şi le aşezi într-un vas termorezistent, uns cu unt. Torni smântână frecată cu gălbenuş crud, presari restul de unt şi coci până se rumeneşte.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Am mai facut oua umplute cu pateu de ficat dar pana acum nu am folosit smantana

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.