Oua umplute cu ficatei de pui

Printeaza

Oua umplute cu ficatei de pui din: oua, ficatei, smantana, pesmet, unt, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:

  • 6-8 ouă de fiertOua umplute cu ficatei de pui
  • 4-5 ficăţei
  • 3 ouă crucde
  • 3-4 linguri smântână
  • pesmet
  • 25 g unt
  • sare
  • piper
  • o lingură cu pătrunjel verde tocat fin

 

Mod de preparare:

Se fierb cele opt ouă tari, se curăţă de coajă, se taie în lung, în două, şi li se scot gălbenuşurile. Se fierb ficăţeii şi se trec prin sită apoi se pasează cu gălbenuşurile fierte şi trecute prin sită şi cu pătrunjelul verde tocat.

Se freacă untul cu trei gălbenuşuri crude şi se amestecă birne cu compoziţia de ficat; se adaugă cele trei albuşuri bătuite spumă tare şi se amestecă uşor. Cu această compoziţie se umplu albuşurile de ouă fierte.

Se aranjează totul într-un vas Jena, uns cu unt şi tapetat cu pesmet fin şi se toarnă smîântâna peste ouă. Se coc la cuptor şi se servesc calde.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.